Tips voor je huisdier tijdens de winter:

Schuilplaatsen:
Als jij ook een kat hebt die veel liever buiten zit dan binnen, zorg er dan steeds voor dat ze een droge en beschutte schuilplaats hebben. Controleer deze plaats geregeld om zeker te zijn dat deze nog droog is. Hun vacht zal hen voor een deel wel beschermen tegen de koude, maar toch is deze veel minder efficiënt als ze vochtig of nat is. Verder kan je evt een kattenluik installeren, zodat ze toch steeds binnen kunnen, moesten ze dit willen. Let er ook steeds goed op dat hun water niet bevroren is, zeker als de temperaturen onder 0 zakken.

Opletten bij de wagen:
Bij het koude weer gaan vele katten graag onder de wagen kruipen. Het is hier namelijk iets warmer. Voor je vertrekt kan je dus beter even kijken of er geen kat onder verstopt zit, evt kan je ook eens tikken op de motorkap, dit is vaak reeds voldoende om het te waarschuwen.

Strooizout en antivries:
Typische producten van zodra de temperatuur begint te dalen. Echter deze producten zijn zeker niet zonder gevaar voor onze viervoeters. Antivries kan dodelijk zijn voor dieren als ze dit binnenkrijgen, dus je kunt deze producten beter opbergen op een plek waar ze zeker niet bij kunnen komen. Ook als je wat gemorst hebt, kuis dit dan liefst zo snel mogelijk op. Dieren kunnen ze namelijk door lopen en vervolgens hun poten aflikken, dit kan soms reeds voldoende zijn voor een vergiftiging. Strooizout kan zeer irriterend zijn ter hoogte van de voetkussentjes van jullie huisdieren. Daarnaast kan het ook een zoutintoxicatie veroorzaken bij jullie huisdieren. Check daarom altijd na de wandeling de poten van de dieren en maak de poten schoon als je weer naar binnen gaat, zodat ze het zout ook niet van hun poten af kunnen likken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.